Balmex Hírek - 2020 Szeptember

2020-09-29

Vertiv ™ EDGE UPS: A Vertiv bemutatta legújabb védelmi rendszerét az EDGE-alkalmazások számára.

A Vertiv ™ EDGE egy megbízható, hatékony, kezelhető UPS család, 500VA és 3000VA között.

 

Vertiv Rack Cooling (új!)

Idén nyáron a Vertiv hivatalosan elindította a Vertiv Rack Cooling készüléket - egy professzionális hűtőrendszert, amelyet 1 állványos alkalmazáshoz terveztek.

A VRC-nek két alapvető változata van: VRC Split verzióval kültéri hűtőegységgel, illetve VRC önálló verzió, amely nem igényel kültéri hűtőegységet.

Balmex Szakmai cikk - „Szünetmentes” aggregátor?

2020-08-31

„Szünetmentes” aggregátor?

A címbeli kifejezéssel találkozva felmerült bennem, vajon egyfajta pongyolaságról van csak szó vagy fogalmak illetve eszközök összekeveréséről, vagyis tudáshiányról. 

Balmex Hírek - 2020 Július

2020-07-31

Méltán népszerű Delta HPH UPS (KÉPEK!)

Egy jelenleg is futó projektünk keretén belül érkezett raktárunkba 9 darab Delta Ultron HPH 20kVA UPS, beépített akkumulátorteleppel.

Delta Ultron HPH UPS – A Delta igáslova

Minden nagyszerű formatervezés mögött van egy válasz. A Delta valódi online kettős átalakítású Ultron HPH sorozatú megoldás kis és közepes teljesítménytartományban illetve kritikus alkalmazásokhoz, amelyek rendkívül megbízható áramvédelmet és verhetetlen energiahatékonyságot igényelnek. Mindezt kedvező áron!

Balmex Szakmai cikk - Nekünk max 1-2 perc védelem kell, miért ajánl 5-10 perces akkumulátort?

2020-06-30

Nekünk max 1-2 perc védelem kell, miért ajánl 5-10 perces akkumulátort?

Gyakori igény, hogy a felhasználó csak a hálózati tranziensek illetve a védelmi működések idejére kér UPS (szünetmentes áramellátó berendezés) áthidalást, és mivel spórolni szeretne, azt kéri, az akkumulátort erre a rövid időre méretezzük. Akkor miért ajánlunk még is 5-10 perces akkumulátort?

Balmex Hírek - 2020 Május

2020-05-28

Vertiv Power Distribution – Geist okos PDU-k

A Vertiv 2018 első felében vásárolta fel a Geist nevű céget amely PDU és Rack felügyeleti rendszereivel keltette fel az érdeklődést. Az akvizícióval a Vertiv diverzifikálja portfólióját, hogy jobban megfeleljen a felhő- és IT szolgáltatók igényeinek, valamint az EDGE alkalmazásoknak, miközben bővíti üzleti és ipari vevői körét.

 

Vertiv Micro Adatközpontok hamarosan nálunk is elérhetővé válnak

A Vertiv mikroadat-központok mindent-egyben megoldást kínálnak az energia, a hűtés, a felügyelet és a rackek egyesítésére. Kompakt és rugalmas kialakítása ideálissá teszi a hálózat, szekrények vagy telekommunikációs helyek peremterületére történő telepítéshez. A rugalmasság lehetővé teszi az ügyfelek számára is, hogy igényeiknek megfelelő méretekben gondolkozzanak.

Balmex Szakmai cikk - Mi a különbség az ATS és az STS között?

2020-04-29

Mi a különbség az ATS és az STS között?

Alapvetően mindkét eszköznek a dolga a fogyasztók átkapcsolása két forrás között. Az első betűk különbsége lényeges műszaki tartalom eltérést takar, ami alapvetően befolyásolja az alkalmazhatóságot.  A szünetmentes átkapcsolás szempontjából vizsgáljuk a kérdést.

Balmex Hírek + COVID19 - 2020 Március

2020-03-31

Covid-19 Eljárások

A Balmex Kft. a koronavírussal kapcsolatosan kialakult helyzetre tekintettel az alábbi eljárásrendet alkalmazza.  Jelen eljárásrend visszavonásig, az országosan kihirdetett járványállapot megszűnéséig van érvényben.

Piller: A forgógépes rendszerek hosszabb távon olcsóbbak!

Az adatközpontok egyre nagyobbra nőnek, és ez a tendencia folytatódni fog. A megnövekedett jövedelmezőség, a jobb működési megbízhatóság és a környezetvédelmi aggályok kulcsfontosságúak az adatközpontok tervezésében - és ezek a követelmények erősen befolyásolják az adatközpontok szünetmentes és tartalék tápegységeinek tervezését.

A világ első 2 MW-os, egy modulos lítium-ion UPS-e

Akkumulátorral ellátott UNIBLOCK™ UBT + 2000 a Piller sorozatában.

A Piller bemutatta a legkorszerűbb UNIBLOCK ™ UBT + 2000-et, a világ legnagyobb egymodulos szünetmentes tápegységét, amelyet mind VRLA akkumulátorral, mind pedig lítium-ion akkumulátorral használhatunk.

Balmex Szakmai cikk - Miért kell nagyobb UPS, ha sok órás áthidalást akarok?

2020-02-27

Miért kell nagyobb UPS, ha sok órás áthidalást akarok?

Inkább figyelmeztetésként fogalmazom át a kérdést. Bizony előfordulhat, hogy az UPS teljesítményét meg kell növelni, ha pl. sok órás áthidalás a követelmény!

Balmex Hírek - 2020 Január

2020-01-30

DataCenter 2025: Hogyan készüljünk fel a hatalmas növekedésre az Edge központokkal?

Az adatburjánzás és az alkalmazások terjedése azt jelenti, hogy az edge hálózati szegmens számítástechnikai helyszíneinek száma 2025-ig megháromszorozódik (vagy több). A Vertiv Data Center 2025 felmérésének minden ötödik résztvevője azt várja, hogy legalább 400% -kal növekedjen az általuk támogatandó Edge helyek száma a következő öt évben. Hogyan tudják a vállalatok támogatni és fenntartani ezt a hatalmas és bizonytalan jövőbeli növekedést?

A Vertiv folyamatosan fejleszti „Plug&Play” adatközpontjait az Edge-től egészen a központig

A Vertiv SmartMod™ és a moduláris felépítés lehetővé teszi a tökéletes méretű és teljesítményű, just-in-time adatközpontok gyors telepítését. A Vertiv SmartMod™, a SmartMod MAX és a Power Module Európában is elréhetőek.

Kellemes ünnepeket kíván a Balmex Kft!

2019-12-19

Balmex Hírek - 2019 December

2019-12-16

TSI Bravo Inverter rendszer - KÉPEK

Egy projektünk kapcsán felmerült, hogy a moduláris és redundáns kialakítású TSi inverter rendszert alkalmazzunk partnerünknél szünetmentesen biztosítva így fogyasztóit. A TSi inverter rendszernek köszönhetően elegendő csak az akkumulátor visszatöltéséhez szükséges töltő áramképesség. Az alap üzemmódban (EPC mód), azaz AC oldali táplálás esetén is kettős konverzió valósul meg, azaz maximális biztonságot nyújt, nincs átkapcsolás! A megoldás a piacon elérhető legmagasabb műszaki színvonalat képviseli.

ÚJ! – Delta Amplon RT sorozat 5-6-8-10 és 15-20kVA UPS-k

Teljes megoldás a megbízható energiaellátáshoz magas rendelkezésre állás és teljesítmény mellett

A Delta RT sorozata 1-3kVA után a nagyobb testvér, az 5-10kVA is megújul, illetve kiegészül 15 és 20KVA-s egységekkel.

Balmex Szakmai cikk - 2019 november - UPS garancia miért nem hosszabb?

2019-11-28

UPS garancia miért nem hosszabb?

A szünetmentes áramellátó berendezés (UPS) felhasználónak a minél hosszabb garancia felelne meg a legjobban, a gyártónak meg a lehető legrövidebb garancia. Az ellentétet a jogszabályok és a piaci viszonyok alapján az önkéntes vállalások szabályozzák.

A garancia a jogszabályon túl gazdasági és marketing kérdés. Éppen ezért koránt sem biztos, hogy a hosszú garancia igazán kiváló minőséget takar!  Nézzünk egy kicsit a dolgok mögé.

Balmex Szakmai cikk - 2019 október - Transzformátoros vagy transzformátor mentes UPS?

2019-10-30

Transzformátoros vagy transzformátor mentes UPS?

Kell-e vagy nem egy UPS kimenetén transzformátor?
A régi időkben, a félvezetők és a szabályozástechnika gyengesége miatt csak trafós kimenettel lehetett megvalósítani az UPS-t. A kimeneti jelszintet illeszteni kellett a közbenső DC kör szintjéhez, illetve az aszimmetrikus terhelési viszonyokat ki kellett egyenlíteni az inverter felé. Ma már egészen más a helyzet.

Balmex Hírek - 2019 Szeptember

2019-09-30

Vertiv full kompakt megoldások

A Vertiv az ügyfelek informatikai infrastruktúrájának igényeire azonnal elérhető megoldások teljes választékát kínálja.
Csomagunkban négy termék található: a Vertiv ™ VR Rack, az Avocent® ACS 800 soros konzol, a Vertiv ™ Geist ™ Rack PDU és a Vertiv ™ Liebert® GXT5.
A csomag egyszerűséget és zökkenőmentes élményt nyújt, bárhová is telepíti a termékeket, azok tökéletes harmóniában fognak együtt működni.

Vertiv Dynamic Online Mode

 99%-os hatékonyság Class 1  védelem mellett. Elérhető a Vertiv Liebert EXL S1 UPS-ben.

Balmex Hírek - 2019 Augusztus

2019-08-28

Vertiv Liebert EXS 60kVA elérhető az EXS 80kVA pedig rendelhető!

Elérhető a Vertiv EXS sorozatának 60kVA-s tagja. Kis- és közép - teljesítménytartományban így a Vertiv a piac egyik legmodernebb UPS rendszerével rendelkezik.

Az EXS sorozatg pedig tovább nyújtózkodik, így rendelhetővé vált az EXS 80kVA egysége.

Vertiv Liebert GXT5: Intelligens és hatékony UPS védelem az Ön szolgálatában

A Vertiv legsokoldalúbb 1/1 fázisú GXT sorozata idén új szintre lépett. A vadonatúj Vertiv Liebert GXT5 UPS-ek magas hatékonyságot és megfelelő védelmet biztosítanak az 1/1 fázisú berendezések esetén.

Balmex Hírek - 2019 Július

2019-07-31

Piller STS, 3 fázis (KÉPEK)

A Balmex által képviselt Piller márka nem csak az elpusztíthatatlan dinamikus UPS rendszereiről híres, hanem a szintén rendkívűl robosztus, ipari kivitelű STS-eiről is.

Radikálisan új UPS megoldás Piller-től

A Piller ez év tavaszán egy időben Las-Vegasban és a CeBit-en leplezte le az adatközpontok számára szánt forradalmian új áramellátási technológiáját. Ez az új UPS kategória nem kisebb célt fogalmaz meg, mint hogy forradalmasítja az áramellátás biztonságát.

UPS megoldás Piller-től

Ez az új UPS kategória nem kisebb célt fogalmaz meg, mint hogy forradalmasítja az áramellátás biztonságát.

Balmex Hírek - 2019 Június

2019-06-28

Delta R sorozat – kis teljesítmény, hosszú áthidalás

Alacsony teljesítmény mellett van szükség hosszú áthidalási időre? Megvan az akkumulátor, de UPS-t kell mellé rakni? Delta Amplon R sorozat 1-3kVA-ig, magas töltőárammal a válasz.

Delta RT széria: Megbízható teljesítmény intelligens energiatakarékos funkciókkal

A Delta UPS üzletága több mint egy évtizedes tapasztalattal rendelkezik az UPS-ek világméretű tervezésében, gyártásában és forgalmazásában. A Delta elkötelezett a technikailag kiemelkedő színvonalú termékek fejlesztésében és az energiahatékony megoldások nyújtásában az otthoni, irodai, adatközpont és ipari alkalmazások széles körében.

Balmex Hírek - 2019 Május

2019-05-28

Akkumulátorgyár gépterme Balmex szünetmentesítéssel (KÉPEK)

Büszkék vagyunk arra, hogy prémium UPS partnerünkkel karöltve építhettük fel Magyarország egyik legnagyobb futó beruházása keretén belül, egy komáromi akkumulátorgyárban található gépterem komplett szünetmentes áramellátását.

Korszerű, redundáns moduláris rendszer Lithium-ion akkumulátorokkal gondoskodik a gépterem megfelelő védelméről.

A munkálatokat a megrendelő legnagyobb megelégedésére rekord idő alatt teljesítettük.

Intelligens UPS rendszerek és lítium-ion akkumulátorok

A világ különböző országaiban működő UPS-rendszerek milliói eltérő típusú akkumulátorokat használnak, hogy átmeneti energiát biztosítsanak a nem tervezett áramszünetek esetén.
Több száz millió akkumulátor tárol óriási mennyiségű, nagyrészt fel nem használt energiát a világon. A világ fejlettebb részein – ahol megbízható az áramellátás, s ahol a kiesések csak ritkán fordulnak elő – rájöttek, hogy miért is ne használják fel ezeket elemekben tárolt erőforrásokat proaktívan?

Balmex Szakmai cikk - 2019 április - Felújítás vagy új UPS

2019-04-30

Felújítás vagy új UPS

Időről időre találkozunk ezzel a dilemmával a szünetmentes áramellátó berendezéseket (UPS) felhasználók körében. Általában igaz, hogy a felújítás pillanatnyilag olcsóbb, mint egy új berendezés. Kérdés, hogy mit kapunk egy UPS felújítás címszó alatt, valóban megéri-e? Valójában a dilemma ugyan így fennáll, amikor egy viszonylag idősebb berendezés komoly meghibásodásának javításáról kell dönteni.

Rögtön az elején két részre kell bontsuk a témát:  akkumulátor csere és UPS elektronika felújítás. 

Balmex Hírek - 2019 Március

2019-03-26

Liebert Trinergy Cube

A Liebert Trinergy UPS új generációja, amely felülmúlhatatlan teljesítményt nyújt a vállalati adatközpontok számára.

Vertiv™ SmartMod™ konténeres megoldások

A Vertiv SmartMod ™ intelligens, gyorsan telepíthető, előregyártott megoldásokat kínál moduláris adatközpontokhoz és hálózati csomópontokhoz.

Balmex Hírek - 2019 Február

2019-02-15

Vertiv Dynamic Online Mode

 99%-os hatékonyság Class 1  védelem mellett. Elérhető a Vertiv Liebert EXL S1 UPS-ben.

VERTIV Liebert 80-eXL S1 UPS sorozat (képek a galériában!)

A monolitikus UPS-ek királya, az EXL S1 sorozat. Tudja meg, miért is a piac ura!

Balmex Szakmai cikk - 2019 január - Szünetmentes áramellátás ipari alkalmazása

2019-01-17

Szünetmentes áramellátás (UPS) ipari alkalmazása

Az alapvető gondot a termelési területen is az okozza, hogy a hálózati áramellátás nem zavarmentes és nem szünetmentes. Ebből adódóan az áramellátás minősége a termelő berendezések működését alapvetően befolyásolja.

A zavarok mennyisége, gyakorisága területenként és időszakonként változó. Mindenki tapasztalhatja is, hogy az ő működési területén milyen a zavarmérték. Az áramszolgáltató bizonyos intézkedésekkel, amelynek költségét jellemzően továbbhárítja,  mérsékelni tudja a zavarás mértékét, de teljesen megszüntetni nem tudja. Zavar és szünetmentes áramellátás helyi megoldással alakítható csak ki. Amit mérlegelni kell, hogy a zavarok bár változó mértékben, de minden évben jelentkezni fognak. 

Kellemes ünnepeket kíván a Balmex Kft!

2018-12-19

Balmex Hírek - 2018 December

2018-12-04

Hírek / A Balmex Kft. előadása a Duo Mikron rendezvényen

2018-11-29

<p>Schandl László, a Balmex Kft. ügyvezetője előadást tartott a Duo Mikron rendezvényen november 21-én a Bara Hotelben.</p>

Schandl László, a Balmex Kft. ügyvezetője előadást tartott a Duo Mikron rendezvényen november 21-én a Bara Hotelben.

 

Hírek / A Delta Electronics Inc. bejelentette a 300-600kVA / kW-os Modulon DPH sorozatú új szünetmentes tápegységét (UPS).

2018-11-29

<p><span class=

Már elérhető a Modulon DPH sorozat UPS-e, amely számos új tulajdonsággal rendelkezik így alkalmas például sok, egyben különböző fontosságú alkalmazás ellátására.

 

Balmex Hírek - 2018 November

2018-11-07

 

Hírek / A Liebert® EXS kiegészíti a Vertiv UPS portfólióját: nagyobb teljesítmény, kis helyen.

2018-10-18

<p>Columbus, Ohio [2018 augusztus 1.] - A Vertiv bejelentette a Liebert® EXS, a kompakt, szünetmentes tápegység (UPS) rendszert, amely megbízható és integrált áramellátást biztosít a kis helyiségek számára, beleértve a kis- és középvállalatoknak való telepítéseket is. Az integrált torony kialakítás egyesíti a szünetmentes tápegységet, az akkumulátorokat, a karbantartási áthidalást, az elosztást és a kommunikációt egyetlen kompakt egységben.<br />
 </p>

Columbus, Ohio [2018 augusztus 1.] - A Vertiv bejelentette a Liebert® EXS, a kompakt, szünetmentes tápegység (UPS) rendszert, amely megbízható és integrált áramellátást biztosít a kis helyiségek számára, beleértve a kis- és középvállalatoknak való telepítéseket is. Az integrált torony kialakítás egyesíti a szünetmentes tápegységet, az akkumulátorokat, a karbantartási áthidalást, az elosztást és a kommunikációt egyetlen kompakt egységben.
 

 

Hírek / Balmex Kft. már a LinkedIn-en is!

2018-11-07

<p><span class=

Kövessen minket a LinkedIn-en is!
Örömmel értesítjük tisztelt ügyfeleinket, hogy a Balmex Kft. már a világ legnagyobb üzleti közösségi hálózatában, a LinkedIn-en is elérhető.

 

Balmex Hírek - 2018 Október

2018-10-12

BALMEX Kft. az őszi épületgépészeti konferencián

A hagyományos őszi épületgépészeti, energiamegtakarítási, költség-megtakarítási konferenciára november 21-én kerül sor, Budapesten, a BARA Hotelben.

VERTIV Liebert APS UPS sorozat (képek galériában)

A Vertiv Liebert® APS™ moduláris UPS-e a piac egyik legfejlettebb, 1 fázisú fogyasztókat kiszolgáló szünetmentes berendezése. Ideális olyan félreeső, zárt környezetbe, ahol nem feltétlenül megoldott a folyamatos technikusi jelenlét, mivel kezelése, probléma esetén modulcseréje, rendkívűl egyszerű. Büszkék vagyunk partnerünkre, aki rögtön két darab APS™ szünetmentes berendezéssel növeli tovább biztonságos működését.

Balmex-Delta szakmai rendezvény: Utolsó felhívás!

2018-06-04

Utolsó lehetőség, hogy a csütörtöki Balmex által rendezett, Delta szakmai előadásra regisztráljon. Egy könnyed délutáni szakmai programot kínálunk, érdekes előadásokkal, értékes ajándékokkal.

Előadás menetrend:

 • Röviden a Balmexről és a Deltáról
 • Távközlési termékek áttekintése, az új cellD20
 • Távfelügyelet, Orion vezérlő bemutatása élőben!
 • Referencia bemutatás: 1 MW-os 48VDC áramellátó rendszer
 • Szünet (catering)
 • 48 VDC Inverter rack megoldások
 • Mely UPS paraméterek a fontosak?
 • Delta UPS és gépterem portfólió áttekintése
 • Miért fontos a karbantartás
 • SORSOLÁS! Főnyeremény egy DELTA UPS! Illetve egyéb Delta termékek.

Időpont: 2018. Június 7.-én 1400-1600

Helyszín: Lurdy Ház konferencia központ

REGISZTRÁLOK!

Delta Előadás: gazdára talál egy UPS!

2018-05-31

    

Ha még nem regisztrált, itt az idő!

Előadás menetrend:

 • Röviden a Balmexről és a Deltáról
 • Távközlési termékek áttekintése, az új cellD20
 • Távfelügyelet, Orion vezérlő bemutatása élőben!
 • Referencia bemutatás: 1 MW-os 48VDC áramellátó rendszer
 • Szünet (catering)
 • 48 VDC Inverter rack megoldások
 • Mely UPS paraméterek a fontosak?
 • Delta UPS és gépterem portfólió áttekintése
 • Miért fontos a karbantartás
 • SORSOLÁS! Főnyeremény egy DELTA UPS! Illetve egyéb Delta termékek.

Időpont: 2018. Június 7.-én 1400-1600

Helyszín: Lurdy Ház konferencia központ

REGISZTRÁLOK!

Delta Előadás: UPS és DC megoldások élőben!

2018-05-14

                  

Kiállításra kerülnek:

DC megoldások:

UPS megoldások:

Részletek később!

Időpont: 2018. Június 7.-én 1400-1600

Helyszín: Lurdy Ház konferencia központ

 

A részvétel ingyenes, ám regisztrációhoz kötött! Minden résztvevő Delta csomagot kap, a szerencsések pedig értékes ajándékkal térhetnek haza!

 

REGISZTRÁLOK!

Balmex rendezvény meghívó

2018-05-02

Szakmai előadás és bemutató

 

Szeretettel meghívjuk Önt, továbbá érdeklődő munkatársait a Balmex Kft. rövid szakmai előadására! 

Az előadások hasznos információt nyújtanak tervezőknek, műszaki karbantartóknak, kivitelezőknek.

A rendezvényen lehetőség nyílik élőben is megtekinteni a kiállított berendezéseket.

 

Időpont: 2017. Június 7.-én 1400-1600

Helyszín: Lurdy Ház konferencia központ

 

A részvétel ingyenes, ám regisztrációhoz kötött! Minden résztvevő Delta csomagot kap, a szerencsések pedig értékes ajándékkal térhetnek haza!

 

ÉRDEKEL, tovább a részletekhez!

Kellemes Ünnepeket kíván a Balmex Kft.!

2017-12-14

Balmex Szakmai Hírek - 2017 Július

2017-07-28

Emerson/VERTIV UPS Nyílt napok epilógus (KÉPEK!)

Sikerrel zárult az idei első, Balmex Kft. által szervezett Nyílt napok.

Különleges, nagy teljesítményű UPS bemutatóval várta meglévő és leendő Partnereit a Balmex Kft. A fogadtatás nem maradt el, sokan voltak kíváncsiak a rövid előadással egybekötött demonstrációra.

UPS menedzsment és felügyeleti rendszerek

A balmex.hu termékei között, az UPS-ek alatt eddig is szerepeltek a felügyeleti rendszerekről szóló tájékoztatás. Gyártóink akikkel kapcsolatban állunk, mind rendelkeznek az UPS-hez ingyenesen adott, illetve letölthető felügyeleti szoftverekkel. Ezekről a szoftverekről, illetve szolgáltatásokról kaphat most bővebb tájékoztatást honlapunkon.

Még nem késő! NE maradjon le! Emerson/VERTIV NYÍLT NAPOK A BALMEX-NÉL

2017-05-24

A nyílt napok keretében – Magyarországon egyedülálló módon – bemutatásra kerül a VERTIV (korábbi Emerson) gyár több modellje is:
•    eXL 500 kVA UPS
•    NXC 40-100 kVA UPS​
•    APM 120 kW moduláris UPS (a moduláris UPS később érkezik a nyílt napokra. Akik kizárólag a moduláris UPS iránt érdeklődnek, azoknak igény szerint külön időpontot szervezünk a bemutatásra)

Raktárunkban ezeket a készülékeket be is üzemeljük (igen, az 500 kVA-s UPS-t is!), kollégáinktól pedig teljes összefoglalót kaphatnak a kiállított berendezésekről.

Nyílt napjainkon továbbá demózásra kerül:
•    SNMP kommunikáció (Vertiv-Emerson), távfelügyelet
•    karbantartásoknál használt FLUKE 3 fázisú hálózat analizátor

Jelentkezni az alábbi linkre kattintva lehet:
http://balmex.hu/szunetmentes-aramellatas/rendezvenyek

EGY HÉT MÚLVA UPS NYÍLT NAPOK! REGISZTRÁLJON!

2017-05-16

A nyílt napok keretében – Magyarországon egyedülálló módon – bemutatásra kerül a VERTIV (korábbi Emerson) gyár több modellje is:
•    eXL 500 kVA UPS
•    NXC 40-100 kVA UPS​
•    APM 120 kW moduláris UPS

Raktárunkban ezeket a készülékeket be is üzemeljük (igen, az 500 kVA-s UPS-t is!), kollégáinktól pedig teljes összefoglalót kaphatnak a kiállított berendezésekről.

Nyílt napjainkon továbbá demózásra kerül:
•    SNMP kommunikáció (Vertiv-Emerson), távfelügyelet
•    karbantartásoknál használt FLUKE 3 fázisú hálózat analizátor

Jelentkezni az alábbi linkre kattintva lehet:
http://balmex.hu/szunetmentes-aramellatas/rendezvenyek

 

MODULÁRIS 120kW UPS A NYÍLT NAPON!

2017-05-09

NE FELEDDJE!

A BALMEXNÉL MÁJUS 22.-e ÉS JÚNIUS 2.-a KÖZÖTT UPS NYÍLT NAPOK LESZNEK, MODULÁRIS UPS-sel! REGISZTRÁLJON MOST! (a rendezvény ingyenes)

A nyílt napok keretében – Magyarországon egyedülálló módon – bemutatásra kerül a VERTIV (korábbi Emerson) gyár több modellje is:
•    eXL 500 kVA UPS
•    NXC 80-160 kVA UPS​
•    APM 120 kW moduláris UPS  (Megerősített!)

Raktárunkban ezeket a készülékeket be is üzemeljük (igen, az 500 kVA-s UPS-t is!), kollégáinktól pedig teljes összefoglalót kaphatnak a kiállított berendezésekről.

Nyílt napjainkon továbbá demózásra kerül:
•    SNMP kommunikáció (Vertiv-Emerson), távfelügyelet
•    karbantartásoknál használt FLUKE 3 fázisú hálózat analizátor

Jelentkezni az alábbi linkre kattintva lehet:
http://balmex.hu/szunetmentes-aramellatas/rendezvenyek

Helyszín:  Balmex Raktár, Budapest 1144 Füredi út 74-76

A Balmex által rendezett nyílt napokon lehetőség nyílik élőben, beüzemelve látni olyan szünetmentes berendezéseket amilyenekkel nem találkozni minden nap. Az élmény garantált, jöjjön el!

Emerson/VERTIV NYÍLT NAPOK A BALMEX-NÉL

2017-05-02

A lepel végre lehull...

A Balmex Kft. folyamatos megújulása jegyében szeretettel meghívjuk Önt és érdekelt munkatársait a „VERTIV UPS bemutató nyílt napokra” mely telephelyünkön, Május 22.-től egészen Június 2.-ig tart! A rendezvény ingyenesen látogatható.

A nyílt napok keretében – Magyarországon egyedülálló módon – bemutatásra kerül a VERTIV (korábbi Emerson) gyár több modellje is:
•    eXL 500 kVA UPS
•    NXC 40-100 kVA UPS​
•    APM 120 kW moduláris UPS (tervezett)

Raktárunkban ezeket a készülékeket be is üzemeljük (igen, az 500 kVA-s UPS-t is!), kollégáinktól pedig teljes összefoglalót kaphatnak a kiállított berendezésekről.

Nyílt napjainkon továbbá demózásra kerül:
•    SNMP kommunikáció (Vertiv-Emerson), távfelügyelet
•    karbantartásoknál használt FLUKE 3 fázisú hálózat analizátor

Jelentkezni az alábbi linkre kattintva lehet:
http://balmex.hu/szunetmentes-aramellatas/rendezvenyek

Helyszín:  Balmex Raktár, Budapest 1144 Füredi út 74-76

A Balmex által rendezett nyílt napokon lehetőség nyílik élőben, beüzemelve látni olyan szünetmentes berendezéseket amilyenekkel nem találkozni minden nap. Az élmény garantált, jöjjön el!

Különleges élménnyel készülünk!

2017-04-18

Különleges élménnyel készülünk!

A Balmex Kft. idáig is aktív szereplője volt az UPS piacnak az Emerson (továbbiakban Vertiv) termékekkel kapcsolatban, ám a későbbiekben fokozatot váltunk. Meglévő és jövőbeni partnereinknek készülünk meglepetéssel és állítjuk: egyedülálló lesz Magyarországon. További információkért kövesse weboldalunk, illetve hírlevelünk! A lepel hamarosan lehull!

Radikálisan új UPS megoldás Piller-től

A Piller ez év tavaszán egy időben Las-Vegasban és a CeBit-en leplezte le az adatközpontok számára szánt forradalmian új áramellátási technológiáját. Ez az új UPS kategória nem kisebb célt fogalmaz meg, mint hogy forradalmasítja az áramellátás biztonságát.

Balmex Szakmai Hírek - 2017 Február

2017-02-22

Kollégáink folyamatos képzése a VERTIV/Emerson központban

A Balmex Kft. fontosnak tartja, hogy mérnökei és értékesítői a megfelelő szaktudással rendelkezzenek, ezzel is biztosítva ügyfelei elégedett kiszolgálását.

Zöld energia biztosítása, bárhova (Delta RenE Hybrid)

Ma már elképzelhetetlen az élet villamos áram nélkül. A megújuló energiaforrások és a hagyományos aggregátorok technológiájának ötvözetéből születtek az úgynevezett hibrid rendszerek.

Balmex Szakmai cikk - 2017 Január - A karbantartásról

2017-01-25

UPS karbantartás

Szünetmentes áramellátó berendezések (UPS) védelmi, ha úgy tetszik biztonsági berendezések. A biztonságos és kiszámítható működésük alapvető elvárás, amit megfelelő karbantartással lehet biztosítani. A karbantartási kötelezettséget némely felhasználásban jogszabály is előírja. A karbantartással kapcsolatban felmerülő leggyakoribb kérdések: Van-e gyári előírás? Miért is kell a karbantartás? Van-e mérhető előnye a karbantartásnak? Milyen legyen a mértéke, a mélysége? Mi az eljárás meghibásodás esetén?

Kellemes Ünnepeket kíván a Balmex Kft.!

2016-12-19

Balmex Szakmai cikk - 2016 December

2016-12-05

UPS garancia miért nem hosszabb?

A szünetmentes áramellátó berendezés (UPS) felhasználónak a minél hosszabb garancia felelne meg a legjobban, a gyártónak meg a lehető legrövidebb garancia. Az ellentétet a jogszabályok és a piaci viszonyok alapján az önkéntes vállalások szabályozzák.

A garancia a jogszabályon túl gazdasági és marketing kérdés. Éppen ezért koránt sem biztos, hogy a hosszú garancia igazán kiváló minőséget takar!  Nézzünk egy kicsit a dolgok mögé.

Szünetmentes táp-UPS EXTRA Kedvezmény a Balmex Kft.-nél!

A honlapunk megújulásához kapcsolódóan az év végével egy egyedülálló lehetőséget kínálunk.

Emerson változások a jövőben, továbbra is kedvezmények!

2016-11-17

Szünetmentes táp-UPS EXTRA Kedvezmény a Balmex Kft.-nél!

A honlapunk megújulásához kapcsolódóan az év végével egy egyedülálló lehetőséget kínálunk.

Az EMERSON NETWORK POWER VERTIV-vé válik és ez csak a kezdet.

„Ön Emerson Network Power-ként ismer minket, mint globális piacvezető a kritikus infrastruktúra-technológiák és szolgáltatások terén. Most szeretnénk, ha megismerne minket úgy, mint Vertiv, egy olyan agilis szervezet amely a létfontosságú, innovatív és intelligens alkalmazások high-tech környezetbe való ültetésére összpontosít, mint például adatközpontok, kommunikációs hálózatok és nagy IT berendezések, mind a kereskedelmi mind pedig ipari környezetben .
Ahogy Vertiv-vé alakulunk folyamatosan azon leszünk hogy értéket teremtsünk fogyasztóink számára; fokozott figyelmet irányítunk a kritikus kihívásokra mindezzel gyorsabban és messzebbre jutva."

Dupla Kedvezmény a Balmex Kft.-nél!

2016-10-14

A honlapunk megújulásához kapcsolódóan az év végével egy egyedülálló lehetőséget kínálunk.

Dupla akció keretében a prémium EMERSON márka kis teljesítményű UPS-eit kínáljuk. Az akció másik része, amitől dupla az akció , hogy minden UPS-hez kedvezményes akku cserére jogosító kupont is adunk.

Fontos! Az akcióban ~1200 db UPS szerepel, aki időben küldi megrendelését, biztos lehet abban, hogy nem marad le.  

Az akcióban szereplő UPS-ek:

 • Az alapszintű védelmet biztosító PSP sorozat 500 és 650 VA kivitelben
 • Közepes védelmet nyújtó egyszerű PSA sorozat 650-1000-1500VA kivitelben
 • Szerverekhez, rack szintű védelemhez  PSI/XR sorozat 1000-1500-2200-3000 VA kivitelben
 • Teljes körű védelmet nyújtó GXT3 sorozat, 1500-2000VA kivitelben

A részletekről az erre a célra létrehozott weboldalon tájékozódhat. http://balmex.hu/szunetmentes-aramellatas/landing-page

Ne habozzon!
Egyszerű rendelési folyamat, gyors tájékoztatás, egyedülálló lehetőség!

Üdvözlettel:
Schandl Bálint
Balmex Kft.

Megújult a Balmex Kft

2016-09-20

Megújultunk!

„Már éppen itt volt az ideje,…” kaptuk több helyről, … igazuk volt! Új arculat, felfrissített logó, teljesen új honlap és ezzel még nincs vége! Terveinkben számos gondolat szerepel, amelyeket folyamatosan ültetünk majd át a gyakorlatba.

 

Böngéssze honlapunkat!

A modern megjelenésen túl, rengeteg információt szándékozunk átadni, olyan fórumot kívánunk teremteni, amely hasznos segítség mindazoknak, akik a téma iránt érdeklődnek. Reményeink szerint úgy a szakemberek, mint a kevésbé mély tudással rendelkezők találnak hasznos anyagokat a honlapon illetve hírleveleinkben. A termék információkon túl háttéranyagok, elemzések szolgálnak segítségül. 

 

A hírlevél

Hírlevelünk célja, hogy az áramellátási ismereteket ( UPS és 48VDC)  szélesítsük, terjesszük. Tervünk szerint a napi munkában használható ismereteket, témákat dolgozunk majd fel. Kérdezzen minket!  Hírlevelünkben fórumot kívánunk adni a hozzászólásoknak is, örömmel vesszük a visszajelzéseket, javaslatokat, amelyeket igyekszünk beépíteni illetve felhasználni a későbbi számokban.  A kritikai észrevételekért hálásak vagyunk! A szakmai anyagokon túl, rendezvényeinkről kaphat tájékoztatást, és persze a téma ( UPS és 48VDC) hazai és nemzetközi híreit foglaljuk össze hírleveleinkben. Ne ijedjen meg, nem fogjuk hirdetésekkel zaklatni Önt!  Havi egy hírlevelet tervezünk.

 

Feliratkozás

Az Ön e-mail címe szerepelt adatbázisunkban vagy korábbi levelezési listánkon ezért kapja ezt a hírlevelet most tőlünk.  Ezzel Önt feliratkozottként kezeljük és ezáltal e-mail címével hozzáférhet a honlapon elérhető szakmai tartalmakhoz is. Amennyiben Önt nem érdekli ez a téma, nem szeretne a továbbiakban több hírlevelet kapni tőlünk, a levél alján leiratkozhat a listáról. 

 

Fontos a szakma presztízse!

Sajnos többször érezzük, de partnereink is panaszkodnak időnként, hogy az áramellátás témaköre mostohagyerekként van kezelve. Mi tudjuk, hogy megfelelő áramellátás nélkül nincsenek jól működő rendszerek. A baj az, hogy erre sokszor csak hiba esetén döbbennek rá egyes vezetők. Célunk, hogy növeljük a tudatosságot, a szakmaiságot, hogy helyén legyen kezelve a téma.        

 

A Balmex Kft.

Az 1997-es indulás óta eltelt közel 20 év alatt rengeteg tapasztalatot és tudást halmoztunk fel. Abban az egyedülálló helyzetben vagyunk, hogy három nemzetközileg kiemelkedő gyártó partnere vagyunk, minden technológia rendelkezésünkre áll (akár több helyről is). Ezt a tudást és tapasztalatot szeretnénk hasznosítani, továbbadni partnereink, ügyfeleink részére. Filozófiánk és a magas minőségre törekvésünk nem változott, csak mostantól más köntösben, jóval informatívabb felületen léphet kapcsolatba velünk.

Jöjjön, fedezzen fel minket újra!

1

Kiváló és széleskörű termékkör

Hogy Önnek mindig kíváló minőségű berendezéseket ajánlhassunk

2

Szakmai, minőségi megoldások

Mert mi mindenre felkészülten állunk az Ön rendelkezésére

3

Minőség és gazdaságosság

Magas minőségű berendezéseinkkel gazdaságos megoldást kínűlunk Önnek is

4

Személyreszabott megoldások

Mert mi mindig partnerünk igényei szerint állítjuk össze javaslatainkat

5

Szakszerű szerviz

A forgalmazot berendezéseinkhez teljeskörű szervíz szolgáltatást nyujtunk

6

Folyamatos képzés

Hogy mindig a legkorszerűbb megoldásokkal tudjunk az Ön rendelkezésére állni

7

15 év szakmai tapasztalat

Tapasztalatunk a minőségi megoldásaink garanciája

8

Minősített beszállítók

Hogy Önnek mindig a legjobb minőséget tudjuk garantálni

Elkötelezett munkatársaink személye az Ön garanciája…

KAPCSOLATFELVÉTEL

Küldje el kérdését, felvetését, vagy akár problémáját, és mi 24 órán belül felvesszük Önnel a kapcsolatot!

Írja meg hogy mire van szüksége és mi felkeressük Önt az optimálisabb megoldással.

Üzenjen vagy hívjon minket bizalommal!
Tel.: +36 1 222-1987

Robotok elleni védelem feloldása

Balmex Kft. 1144 Budapest, Füredi utca 74-76.
Fax: +36 1 221 74 06
Tel.: +36 1 222 19 87