Van beépített kézi bypassz, minek kell a külső kerülőág?

UPS (szünetmentes áramellátó berendezés) szállítóként gyakran halljuk ezt a kérdést, illetve tapasztaljuk, hogy tervezők vagy kivitelezők „spórolásból” eltekintenek a külső kerülő ág kialakításától.

Mi az, hogy redundáns konfiguráció?

Értsd redundáns UPS (Szünetmentes áramellátó berendezés) konfiguráció. Redundanciáról beszélünk, amikor az adott feladat ellátásához szükséges eszköz mennyiségen felül rendelkezésre állnak további eszközök, nevezhetjük tartalékoknak.

Tudja-e az STS szinkronizálni a forrásokat?

Az STS egy statikus – azaz elektronikus – átkapcsoló. Gyakran alkalmazott rendszer elem, amikor a fogyasztókat „szünetmentesen” kell áttéríteni egyik forrásról a másik forrásra úgy, hogy a forrásokat nem kötjük össze egy pillanatra sem (A fogyasztók két betáp közötti átkapcsolása).

Az STS mindig automatikusan a jobb minőségű forrásra kapcsoljon át?

A kérdést állításként olvastam egy gyártói prospektusban. Rácsodálkoztam és felbosszantott a marketing ilyen félrevezető érvelése a termék népszerűsítésére. Hogy miért?

Miért kell nagyobb UPS, ha sok órás áthidalást akarok?

Inkább figyelmeztetésként fogalmazom át a kérdést. Bizony előfordulhat, hogy az UPS teljesítményét meg kell növelni, ha pl. sok órás áthidalás a követelmény!

Nekünk max 1-2 perc védelem kell, miért ajánl 5-10 perces akkumulátort?

Gyakori igény, hogy a felhasználó csak a hálózati tranziensek illetve a védelmi működések idejére kér UPS (szünetmentes áramellátó berendezés) áthidalást, és mivel spórolni szeretne, azt kéri, az akkumulátort erre a rövid időre méretezzük. Akkor miért ajánlunk még is 5-10 perces akkumulátort?

Mi a különbség az ATS és az STS között?

Alapvetően mindkét eszköznek a dolga a fogyasztók átkapcsolása két forrás között. Az első betűk különbsége lényeges műszaki tartalom eltérést takar, ami alapvetően befolyásolja az alkalmazhatóságot.  A szünetmentes átkapcsolás szempontjából vizsgáljuk a kérdést.

A 3/1 fázisú UPS problematikája

A 3/1 fázisú UPS, 3 fázisú bemenettel és egy fázisú kimenettel rendelkezik.

Tapasztalatunk szerint a felhasználók nagy része nincs tisztában a helyes alkalmazás követelményeivel. A nem megfelelően, azaz nem tudatosan kialakított elosztó rendszerbe illesztés a kritikus helyzetben nem megfelelő működést és ezáltal a felhasználónak károkat okozhat.

Transzformátoros vagy transzformátor mentes UPS?

Kell-e vagy nem egy UPS kimenetén transzformátor?
A régi időkben, a félvezetők és a szabályozástechnika gyengesége miatt csak trafós kimenettel lehetett megvalósítani az UPS-t. A kimeneti jelszintet illeszteni kellett a közbenső DC kör szintjéhez, illetve az aszimmetrikus terhelési viszonyokat ki kellett egyenlíteni az inverter felé. Ma már egészen más a helyzet.

„Szünetmentes” aggregátor?

A címbeli kifejezéssel találkozva felmerült bennem, vajon egyfajta pongyolaságról van csak szó vagy fogalmak illetve eszközök összekeveréséről, vagyis tudáshiányról. 

A nem redundáns UPS használatának gazdasági kockázatai

Egyértelmű előnye van egy redundáns szünetmentes áramellátó (UPS) rendszernek egy redundancia nélkülivel szemben. Ugyancsak jól érvelhető a független és a párhuzamos redundancia közi különbség a független redundancia javára.

A műszaki emberek értik és érzik a különbségeket, a gazdasági oldal pedig joggal várja el, hogy számszerűen is alá legyen támasztva az egyes rendszerek közti különbség.

Dinamikus UPS rendszerek

A kor szellemének megfelelő félvezető alapú (statikus) szünetmentes áramellátó berendezés, (angol rövidítése: UPS) többé-kevésbé közismert. Köztudott az is, hogy a szünetmentes AC áramellátás a félvezetők előtti korban villamos forgógépekkel (dinamikus UPS) valósult meg.

A dinamikus UPS technika természetesen ma is létezik, a prémium igényű (professzionális) fogyasztók ellátásában használatos.  Ennek a technikának olyan előnyei vannak, amit a félvezetős rendszerekkel ma még nem tudnak elérni vagy nem gazdaságos, a korábbi hátrányokat pedig sikerült teljesen kiküszöbölni. A Balmex Kft. által kínált Piller gyártmányú dinamikus UPS rendszereken keresztül adunk egy áttekintést erről a kiváló technikáról. 

Felújítás vagy új UPS

Időről időre találkozunk ezzel a dilemmával a szünetmentes áramellátó berendezéseket (UPS) felhasználók körében. Általában igaz, hogy a felújítás pillanatnyilag olcsóbb, mint egy új berendezés. Kérdés, hogy mit kapunk egy UPS felújítás címszó alatt, valóban megéri-e? Valójában a dilemma ugyan így fennáll, amikor egy viszonylag idősebb berendezés komoly meghibásodásának javításáról kell dönteni.

Rögtön az elején két részre kell bontsuk a témát:  akkumulátor csere és UPS elektronika felújítás. 

Prémium Energia = Profit védelem

Dönteni arról, hogy milyen legyen egy minőségi áramellátás, csak alapos műszaki és gazdaságossági elemzések alapján szabad. Ha  valamely tulajdonságot/funkciót feláldozunk az árcsökkentés oltárán, mérlegeljük, hogy arányban áll-e az árcsökkentés által elért eredmény a feláldozott tulajdonság elhagyása által teremtett bizonytalansággal?

Az írás gondolatébresztő,  részletes kifejtés terjedelmi okokból nem lehetséges a lap hasábjain. 

Szünetmentes áramellátás (UPS) ipari alkalmazása

Az alapvető gondot a termelési területen is az okozza, hogy a hálózati áramellátás nem zavarmentes és nem szünetmentes. Ebből adódóan az áramellátás minősége a termelő berendezések működését alapvetően befolyásolja.

A zavarok mennyisége, gyakorisága területenként és időszakonként változó. Mindenki tapasztalhatja is, hogy az ő működési területén milyen a zavarmérték. Az áramszolgáltató bizonyos intézkedésekkel, amelynek költségét jellemzően továbbhárítja,  mérsékelni tudja a zavarás mértékét, de teljesen megszüntetni nem tudja. Zavar és szünetmentes áramellátás helyi megoldással alakítható csak ki. Amit mérlegelni kell, hogy a zavarok bár változó mértékben, de minden évben jelentkezni fognak. 

UPS garancia miért nem hosszabb?

A szünetmentes áramellátó berendezés (UPS) felhasználónak a minél hosszabb garancia felelne meg a legjobban, a gyártónak meg a lehető legrövidebb garancia. Az ellentétet a jogszabályok és a piaci viszonyok alapján az önkéntes vállalások szabályozzák.

A garancia a jogszabályon túl gazdasági és marketing kérdés. Éppen ezért koránt sem biztos, hogy a hosszú garancia igazán kiváló minőséget takar!  Nézzünk egy kicsit a dolgok mögé.

UPS karbantartás

Szünetmentes áramellátó berendezések (UPS) védelmi, ha úgy tetszik biztonsági berendezések. A biztonságos és kiszámítható működésük alapvető elvárás, amit megfelelő karbantartással lehet biztosítani. A karbantartási kötelezettséget némely felhasználásban jogszabály is előírja. A karbantartással kapcsolatban felmerülő leggyakoribb kérdések: Van-e gyári előírás? Miért is kell a karbantartás? Van-e mérhető előnye a karbantartásnak? Milyen legyen a mértéke, a mélysége? Mi az eljárás meghibásodás esetén?

1

Kiváló és széleskörű termékkör

Hogy Önnek mindig kíváló minőségű berendezéseket ajánlhassunk

2

Szakmai, minőségi megoldások

Mert mi mindenre felkészülten állunk az Ön rendelkezésére

3

Minőség és gazdaságosság

Magas minőségű berendezéseinkkel gazdaságos megoldást kínűlunk Önnek is

4

Személyreszabott megoldások

Mert mi mindig partnerünk igényei szerint állítjuk össze javaslatainkat

5

Szakszerű szerviz

A forgalmazot berendezéseinkhez teljeskörű szervíz szolgáltatást nyujtunk

6

Folyamatos képzés

Hogy mindig a legkorszerűbb megoldásokkal tudjunk az Ön rendelkezésére állni

7

15 év szakmai tapasztalat

Tapasztalatunk a minőségi megoldásaink garanciája

8

Minősített beszállítók

Hogy Önnek mindig a legjobb minőséget tudjuk garantálni

Elkötelezett munkatársaink személye az Ön garanciája…

KAPCSOLATFELVÉTEL

Küldje el kérdését, felvetését, vagy akár problémáját, és mi 24 órán belül felvesszük Önnel a kapcsolatot!

Írja meg hogy mire van szüksége és mi felkeressük Önt az optimálisabb megoldással.

Üzenjen vagy hívjon minket bizalommal!
Tel.: +36 1 222-1987

Robotok elleni védelem feloldása

Balmex Kft. 1144 Budapest, Füredi utca 74-76.
Fax: +36 1 221 74 06
Tel.: +36 1 222 19 87