DC1-Stavanger

Az északi országok egyik legnagyobb adatközpont-üzemeltetője, a Green Mountain egyértelműen elkötelezett a környezet iránt, ezt példázza DC1-Stavanger létesítménye, amelyet egy norvég hegy mélyére építenek.

A fenntarthatóság további növelése érdekében a Vertiv megoldásait választották.

A teljes egészében vízi energiával működő volt, nagy biztonságot nyújtó NATO lőszerraktárból kialakított adatközpontot fjordvíz hűti, biztosítva az év során a folyamatos 8 Celsius fokos vízhőmérsékletet. Ez a 22 600 négyzetméter alapterületű adatközpont olyan ügyfeleket szolgál ki, mint a pénzügyi szolgáltatások, az egészségügy vagy államigazgatás. Nem mellesleg a világ egyik legzöldebbje. A létesítmény adatközpont-bővítményének hűtőrendszerének beszerzésekor a termékek és a szállítók fenntarthatósága volt a legfontosabb szempont.

balmex-gm-logo

Az esettanulmányt IDE kattintva tudja megtektinteni.

Eredeti cikk: https://www.vertiv.com/en-emea/about/news-and-insights/articles/case-studies/green-mountains-sustainability-enabled-by-liebert-cooling-and-power/

Kapcsolódó termékek

IT és ipari szünetmentes tápegységek (UPS)

Szünet- és zavarmentes tápellátást biztosítanak az általuk táplált berendezések számára, megvédve azokat az áramellátási zavaroktól.