A Balmex-nél évtizedes tapasztalattal rendelkezünk Delta termékekkel kapcsolatban. Az értékesítésen túl rendszerépítési, telepítési és karbantartási feladatokat is végzünk rendszeresen. Erre a tapasztalatra alapozva bátran ajánljuk a Delta Electronics termékeit, ebben a cikkünkben pedig bemutatjuk, hogy a gyártó mely értékek mentén, milyen megoldásokat kínál az elektronikai piacon.

Delta UPS termékek

Ventilátortól a konténerizált ESS energiatárolásig

A Delta céget 1971-ben alapították Tajvanban, azóta pedig multinacionális vállalattá nőtte ki magát, mintegy 200 létesítménnyel üzemelnek világszerte. A cég 2021-es árbevétele 11,3 milliárd USD volt. A Delta a világ egyik vezető OEM tápegység és szénkefe nélküli egyenáramú ventilátor (DC brushless fan) beszállítója. Ma már azonban OEM-ként vannak jelen az olyan energiaellátási és villamossági megoldásaikkal is, mint UPS, DC rendszerek, ESS, PV inverterek és elektromos autó töltők.

A Delta Electronics logója

A Deltánál jellemzően az éves árbevétel több, mint 8%-át fordítják K+F célokra, melyet a világ számos pontján – Kína, Európa, Japán, Szingapúr, Thaiföld és USA – megtalálható fejlesztő központokban használnak fel.

Így váltak egyszerű beszállítóból vezető innovátorrá

A Deltánál a fejlesztések központjában a hatékonyságnövelés áll, így olyan termékek születhettek, melyek hatásfoka:

 • kapcsolóüzemű tápegységek 90% felett,
 • telekom áramellátás akár 98% és
 • PV inverterek akár 99.2%.

A világon először gyártottak 80 Plus Titanium hatékonyságú szerver tápegységet, azaz olyat, melynek hatásfoka minden terhelési tartományban 90% vagy nagyobb.

A fejlesztések részeként újabb és újabb területre léptek be, és ma már számos szakterületen jelentős szereplők saját márkanév alatt is, széles termékskálával. A Balmex kínálatában többek között UPS, 48VDC és ESS megoldásokkal szerepelnek.

Delta UPS megoldások

A Balmex-nél évtizedes tapasztalattal rendelkezünk a Delta UPS-ekkel kapcsolatban. Kínálatunk az 1/1 fázisú, 1-10 kVA kivitelektől indul egészen a 3/3 fázison akár 1200 kVA névleges teljesítményig.

Ezeket többféle kialakításban és kiegészítőkkel ajánljuk ügyfeleink számára, íme pár példa népszerű rendszerekből:

 • Monolitikus rendszer: rendkívül kedvelt Delta Ultron HPH sorozat, 3/3 fázisú, akár 20 kW-tól akár 200 KW egység teljesítményig.
 • Moduláris rendszer: Delta Modulon DPH sorozat, 3/3 fázisú, hot-swappable, akár 20 kW-tól akár 600 KW egység teljesítményig.
 • Statikus átkapcsoló: Delta STS Rack 1 fázisú kivitel, beépített SNMP képességgel (megjegyeznénk, hogy a Delta 1 fázisú STS-ei megjelennek más gyártók kínálatában, saját márkanév alatt is)
 • Felügyeleti rendszer: Delta Upsentry, ingyenesen használható a Delta termékekhez.

A termékekre általánosságban nagy hatásfok jellemző, egy bemeneti fázis esetén 0,9, három fázis esetén akár 1 CosFi értékkel.

Delta 48 VDC áramellátás

Büszkék vagyunk arra, hogy tapasztalatunk a DC áramellátás területén az egyik legkomolyabb a piacon, és már több mint 10 éve dolgozunk együtt a Deltával. A Balmex korábban a svájci Ascom rendszereit forgalmazta, amit később felvásárolt a Delta. Magyarországi referenciáink számtalanok, dolgozunk együtt nagy hazai távközlési vállalattal is. 48 VDC referenciánk ékköve egy 1 MW összesített teljesítményű Delta 48 VDC teszt környezet, amit a Balmex saját hatáskörben tervezett és épített ki Magyarországon.

Teljeskörű szolgáltatás keretén belül szállítjuk, integráljuk és karbantartjuk a gyártó jól skálázható, helytakarékos rack megoldásait. Beltéri szekrényes rendszereik akár 10.000 A áramerősség felett is elérhetők. Kültéri szekrények és más rendszerelemek is megtalálhatóak kínálatukban.

A megújuló hibrid áramellátó rendszereik:

 • beltéri és kültéri kivitelben egyaránt elérhetők,
 • hálózati áram, dízel generátor, nap és szélenergia bármilyen kombinációját képesek kezelni,
 • saját akkumulátor kapacitással rendelkeznek és
 • alkalmasak akár világtól elzárt területeken is biztonságos távközlési áramellátásra.

Delta ESS energiatárolás

Az ESS energiatárolás egy új, gyorsan fejlődő terület. A technológiának lakossági vetülete is van, hiszen léteznek már otthoni naperőművekhez kapcsolható energia tároló termékek, de elsősorban ipari energiatárolásban alkalmazzák őket.

Az energy storage system technológia lényege, hogy nagy energia tárolókapacitás mellett gyors kinyerhetőséget is tudjon nyújtani. Az akkumulátoros technológia fejlődésének köszönhetően ma már a fogyasztási csúcsok áthidalása, a PV smoothing és a hálózati áramelosztó központok tartalékképzése is megoldható probléma.

Delta ESS/BESS konténer rendszer

Delta ESS/BESS konténer rendszer

 

A Delta kifejezetten ipari, illetve áramhálózati megoldásokat szállít, mely konténerizált megoldásokban minden részegység beépítésre kerül, tehát kulcsrakész rendszerek. A Balmex-nél készen állunk a vevői igények befogadására, projektek szakmai tervezését és kivitelezését is vállaljuk.

A világ legnagyobb gyártói magyar szakértelemmel és tapasztalattal

Delta partnerként a Balmex-nél nem csak termékeket értékesítünk, hanem teljeskörű szolgáltatást nyújtunk. Az ügyfél megkeresés után szaktanácsadást, majd a megrendelés után rendszertervezést és kivitelezést végzünk. A termékek megfelelő állapotának megőrzése érdekében szerviz szolgáltatást és alkatrészellátást is vállalunk. Ha Önnek is kiváló minőségű energiaellátásra van szüksége, vegye fel velünk a kapcsolatot.

Kapcsolódó megoldások

Hálózati szünetmentes áramellátás

A szünetmentes áramellátás feladata, hogy a táplált berendezéseket, folyamatokat szünetmentes, illetve zavarmentes villamos energiával lássa el, ezáltal védve őket a tápoldali zavaroktól.

Ipari energiatárolás (ESS)

A termelés leállása, illetve a túlfogyasztás komoly hátrányt eredményezhet, ezért a hálózati védelem és teljesítmény-tartalék elengedhetetlen.