Piller forgógépes (dinamikus) UPS (RUPS) fő előnye az egyszerűség.

Sok bizonyíték arra utal, hogy a korszerű forgógépes rendszerek kiváló megoldások a modern adatközpontok számára.

A forgógépes (dinamikus) UPS (RUPS) egyik fő előnye az egyszerűség. A lendkerék-UPS rendszerek gazdasági előnyei és kiemelkedő működési megbízhatósága azt jelenti, hogy már nincs szükség tonnányi környezetre veszélyes fémet telepíteni az adatközpontokba.

Statikus és Dinamikus UPS összehasonlítás

Összehasonlítva mindkét rendszer 20 éves időszakra esedékes teljes tulajdonköltségét (TCO) – és különféle tényezőket figyelembe véve – megállapíthatjuk, hogy a Piller Flywheel energiatároló rendszer tőkeköltsége valamivel alacsonyabb, mint az alternatíva. És a működési költségek szempontjából több mint 30% -kal gazdaságosabb, mint a vezető statikus alternatíva.

Mint minden létesítmény esetében, a „fehér hely”, és nem az energiaellátás-infrastruktúra hozza a bevételt. A fehér tér maximalizálása tehát növeli a bevételi lehetőségeket – ugyanúgy, mint az energiainfrastruktúra számára szükséges hely csökkentése csökkenti az építési költségeket. Mivel a lendkerék-megoldások 2,5-szer kevesebb helyet igényelnek mint az akkumulátor megoldások, jelentős előnyei vannak a költség / fehér-helyegyensúlynak.

A megbízhatóság szintén kulcsfontosságú szempont.

Az akkumulátorok meghibásodását csak rendszeres karbantartás és olyan akkumulátor-figyelő rendszerek telepítése útján lehet megakadályozni, amelyek mérik az egyes cellák vagy cellaelemek feszültségét az eltérések jelzésére.

A lendkerék energiatároló készülékei viszont lehetővé teszik megbízhatóságuk pontosabb kiszámítását, mivel az alkatrészek adatai szinte mindig ismertek.

Legfeljebb 3,4 millió óra MTBF-értékek jellemzőek a lendkerék energiatároló készülékeire. Ezért egyértelműen megbízhatóbbak, mint az akkumulátorok, és további előnyöket kínálnak az alacsony karbantartási költségek.

Statikus és Dinamikus UPS összehasonlítás

Piller lendkerék UPS – ideális zöld megoldás

A kormányok és az ügyfelek most nemcsak a létesítmények környezeti hatásaira, hanem fenntarthatóságukra is nagy figyelmet fordítanak. Ahol az akkumulátorrendszerek növekvő mennyiségű veszélyes hulladékot termelnek, a lendkerék olyan rendszert kínál, amelyben szinte az egész termék újrahasznosítható.

Arról nem beszélve, hogy egy 20 éves periódus alatt az akkumulátorokat 3x is le kell cserélni!

Öt kulcsfontosságú tényező, amelyek a Piller lendkerekeit ideális zöld megoldássá teszik:

  • 97% -os energiahatékonyság
  • szén-dioxid-kibocsátás csökkentése
  • pazarló villamos energia okozta szennyezés csökkentése
  • A gyártás során 90% -kal kevesebb széndioxid termelődik a hagyományos akkumulátorokhoz képest
  • a létesítmények nem tárolnak mérgező vegyi anyagokat

Ezenkívül a lendkerék-rendszerek miatt nincs szükség több ezer kilónyi akkumulátor telepítésére, eltávolítására és újrahasznosítására a rendszer élettartama során.

A Piller dinamikus UPS-sel nemcsak az áramellátást biztosítható, hanem a telepítést úgy is megtervezhetjük, hogy újra felhasználhassuk a rendszerből származó hőt (amint azt a stockholmi világ legnagyobb állami-magán partnerségi kórházában láthatjuk, ahol a Piller rendszerek állítják elő a téli fűtést és meleg vízellátást a teljes kórházi felhasználáshoz).

A tápegység két 24 kV-os IP-gyűrűt tartalmaz, 5x UBTD + 2250-rel, POWERBRIDGE-vel mindegyik gyűrűben. Teljes kapacitás 25MVA (22,5MW).

Karolinska kórház Stockholm

balmex-karolinska-hospital-stockholm-2019-

IT és ipari szünetmentes tápegységek (UPS)

Szünet- és zavarmentes tápellátást biztosítanak az általuk táplált berendezések számára, megvédve azokat az áramellátási zavaroktól.