Referenciáink az IT áramellátás területéről

Referenciáink az IT áramellátás területéről

Teszt gépterem áramellátása

Egy teszt gépterem kiépítése során a teljes áramellátás biztosítása a mi feladatunk volt. Hatáskörünk kiterjedt az UPS és 48 VDC rendszer berendezéseire, a statikus kapcsolóra, a rendszerhez szükséges kábelek, akkumulátorok és egyéb berendezések szállítására, szerelésére, bekötésére és beüzemelésére egyaránt.

DC rendszer kiépítése

A tervezési folyamat során kiemelt figyelmet fordítottunk a kezdeti követelményekre, valamint a működési környezetre. A rendszernek biztosítania kell a két gépterem 1 MW-os teljesítmény igényét, valamint 10 perces áthidalási időt. Emellett a redundáns kialakítású, fejlesztési és teszt környezet jellegű, osztott rendszernek széleskörű elosztói teljesítmény-flexibilitást szükséges biztosítania. Feltétel volt továbbá, hogy minden elosztó árama külön mért legyen.

A 4 alrendszer mindegyike 3-3 szekrényből álló kooperatív DC megoldás, melyekhez 1-1 darab ORION vezérlő tartozik. Ezen túl 288 darab Delta egyenirányítót, valamint összesen 60 darab fogyasztói elágazást is magába foglal a megoldás. A rendszer részeként összesen 12 darab 2000 Ah-ás akkumulátor csoport és 12 darab LVD is telepítésre került, utóbbiak tűzvédelmi akkumulátor lekapcsolóként is funkcionálnak.

A rendszer kiépítéséhez összesen 14.000 méter NYY0 1x 240 mm² kábelt fektettünk le, és a két gépteremben összesen 46 db DC elosztót építettünk ki.

UPS rendszer kiépítése

A rendszer megtervezése során 2×500 kVA, 1×100 kVA, valamint 1×60 kVA teljesítmény igénynek kell megfelelnie. A fejlesztési és teszt környezet jellegű rendszernek 10 perces áthidalási időt szükséges biztosítania.

Gépterem áramellátása

A gépterem többszörösen redundáns áramellátását építettük ki IT fogyasztók részre. A projekt kivitelezése során az IT szakemberekkel párhuzamosan dolgoztunk, így mindössze két hét alatt kulcsrakész áramellátású géptermet adtunk át a megrendelőnek.

A rendszer kivitelezése során Vertiv berendezéseket és elosztókat telepítettünk. Feladataink közé tartozott a komplett kábeltálcázás, valamint komplett kábelezés végeztünk a fogyasztókig kiépítve, amelyhez 48 darab rack rendszert telepítettünk.

Ezen túl 2-2 db moduláris APM, STS elosztó, 400A STS, fogyasztói elosztó, illetve Lithium-ion akkumulátorok kerültek telepítésre.

Számítástechnika

Az egyik számítástechnikai cég saját szerver rendszereinek védelmére az Emerson/Liebert APM HotPlug moduláris rendszerét választotta. A 30 kVA-es modulokból építkező rendszer a kezdeti 120 kVA-es konfigurációban n+1-es redundáns kialakítást valósít meg. A szekrény további 30 kVA-el bővíthető anélkül, hogy az elfoglalt alapterületet növelni kellene. A HotPlug modularitás gyors és egyszerű javíthatóságot és egyszerű bővíthetőséget biztosít.

Infopark

Az Infoparkban az egyik távközlési szolgáltató első géptermét immár több mint 15 éve hibátlanul szolgálja a párhuzamos redundáns üzemben működő 2 db Piller AR Power 60 kVA-es UPS berendezés. A géptermen kívül elhelyezett, körülbelül 20 perc áthidalást biztosító akkumulátorok biztosítják áramkimaradáskor a dízel aggregátor indulásáig a szükséges energiát.

SK Innovation

A SK Innovation Komáromban található gyár adatközpontjának első fázisában komplett áramellátó rendszert építettünk ki, beleértve a kábeltálcázási munkálatokat is.

Siófoki Kórház-Rendelőintézet

A kórház sürgősségi betegellátó osztályán egy Piller AR Comfort sorozatú 60 kVA-es UPS biztosít védelmet a kényes diagnosztikai és létfenntartó eszközöknek. A tényleges fogyasztáshoz képest beépített viszonylag robosztus teljesítménytöbbletet a fogyasztói eszközök magas tranziens igénye indokolta.

Népliget Center

A Népliget Centerben 4 párhuzamos Emerson/Chloride 80 NET 100 kVA-es UPS-ből álló megoldás redundáns kialakításban kellő teljesítményt szolgáltat az egyik nagy bérlő kényes irodai és IT rendszereinek védelmére. Hálózati hiba vagy kimaradás esetén a dízel aggregátor indulásáig szeleppel zárt akkumulátorok biztosítják az energiát.

Logo

Kapcsolat

Amennyiben felkeltettük érdeklődését, vegye fel velünk a kapcsolatot.