Speciális ipari áramellátás

Speciális ipari áramellátás

Nem szokványos energiaellátási megoldások, minden igényre

A kiélezett gazdasági versenyben komoly hátrány keletkezhet az energiaellátás védelmének hiánya, vagy az elavult táphálózat miatt bekövetkező hibákból, kényszerű leállásokból.

A gyártási folyamatok, kritikus üzemi rendszerek áramellátási szempontból sokféle hatással néznek szembe. Visszahatások, terhelési tranziensek, bekapcsolási áramlökések vagy a túlfogyasztás mind olyan tényezők, amelyeket egyedileg kell figyelembe venni a megfelelő hálózat kiépítése során. Pontosan megtervezett fogyasztói körhöz kell méretezni és kiválasztani a tápellátást biztosító berendezéseket, adott esetben akár több párhuzamos áramkörre bontva a rendszert, a biztonságos és váratlan megszakításoktól mentes üzemeltetés érdekében.

A megfogalmazott igények és adott körülmények alapján szükséges eldönteni, hogy központi, csoportos vagy egyedi védelmet építünk be a ipari termelés tápellátó rendszerébe.

Ebben szerepet játszhat a bővíthetőség és redundancia kérdése. Szintén gyakran felmerülő tervezési nehézség a rendelkezésre álló hely szűkös volta, és egyéb működési körülmények is figyelmet követelhetnek, mint amilyen az extrém meleg, vagy az olajgőzös környezet.

háttérkép

Akkumulátoros energiatárolás

A biztonságos áramellátás legfontosabb eleme a háttér energiatároló, melynek legelterjedtebb, folyamatosan fejlődő eszköze az akkumulátor.

Adatközpont áramellátás

Az adatközpontok és szerverpakok iránti igény jelentős növekedésére válaszul, azok biztonságos áramellátása fejlett technológiát igényel.

Ipari energiatárolás (ESS)

A termelés leállása, illetve a túlfogyasztás komoly hátrányt eredményezhet, ezért a hálózati védelem és teljesítmény-tartalék elengedhetetlen.

Statikus átkapcsolás (STS)

A statikus átkapcsolók még biztonságosabbá teszik a tartalék áramellátó berendezések üzemelését és a párhuzamos, illetve redundáns megoldások kezelését.

Tartalék áramellátás (ipari aggregátor)

Dízel üzemű aggregátorok a tartalék energia ellátást biztosító rendszerek kiegészítésére.

Logo

Kapcsolat

Amennyiben felkeltettük érdeklődését, vegye fel velünk a kapcsolatot.