Számos esetben felmerülhet az igény a gyártósor, a hálózat vagy az IT-rendszer stabil áramellátása iránt. A szünetmentes tápegységek telepítésével kiegyensúlyozottan működhet a termelés áramkimaradás esetén is. Mivel az ilyen beruházások hosszú távon térülnek meg, ezért egy UPS kiválasztása során kulcsfontosságú szempontok között szerepel – a megbízhatóság és a minőség mellett – a szünetmentes tápegység ára. Cikkünkben részletesen elemezzük azokat a faktorokat, amelyek a szünetmentes tápegységek árstruktúráját befolyásolják. Ezenkívül átfogó útmutatást nyújtunk azoknak, akik az őket leginkább kiszolgáló gyártó és termék kiválasztásában keresnek segítséget.

Balmex, szünetmentes tápegység telepítése

A szünetmentes tápegység árának szempontjai

A Balmex-nél minden esetben megoldásokban gondolkodunk, így az UPS kiválasztása mellett segítünk a megfelelő energiatároló rendszer megtalálásában is. Számos nemzetközileg elismert gyártó termékeivel dolgozunk, így mindig megtaláljuk a célnak megfelelő berendezést és kialakítást. Összegyűjtöttük a legfontosabb szempontokat, amelyek mentén haladva érdemes tisztázni a felhasználói igényeket, így a szünetmentes tápegység ára is könnyebben kalkulálható.

Az UPS felszereltsége

A beruházás mértékét jelentősen meghatározza a berendezés felszereltsége. A vásárlás előtt érdemes megvizsgálni a termék paraméterezhetőségét, bővíthetőségét és alapfelszereltségét a felhasználói igények tükrében. A Balmex kínálatában olyan megbízható gyártók termékeit is megtalálja, mint a Delta, Vertiv vagy a Piller, amelyek eltérő funkciókkal rendelkeznek.

Általános felhasználásra a Delta ár-érték arányban is kedvező termékei ideálisak lehetnek. A világ legnagyobb tápegység gyártója tökéletesen kielégíti a legtöbb felhasználói igényt, mindemellett megbízható és stabil működést kínál megfizethető áron.

Delta szünetmentes tápegység

Delta szünetmentes termékcsalád

Amennyiben magasabb műszaki felszereltségre van szükség, a szünetmentes berendezések prémium kategóriáját biztosítja az adatközpont innovátor Vertiv. Egyes szériái esetében például választható hogy:

  • alsó vagy felső kábelkivezetéssel rendelkezzen,
  • a hűtőrendszer levegője elől vagy hátul távozzon.

Utóbbi lehetővé teszi, hogy a berendezés akár sarokba is telepíthető legyen. Ezen felül, az akkumulátor illesztések terén is többféle lehetőség áll rendelkezésre. Mindezek a hozzáadott műszaki értékek a Vertiv termékeit magasabb árkategóriába sorolják, azonban tapasztalataink alapján a befektetés megtérül.

Az olyan speciális felhasználási területeken, mint repülőterek szünetmentes áramellátása, vagy egyéb, jellemzően nagy teljesítményigény jelentkezésekor a dinamikus UPS-ek jelentenek megoldást. A Piller elsősorban ilyen típusú termékeket gyárt, melyek jellemzően rendkívül magasan felszereltek. Ez a nagy teljesítményű technológia jóval költségesebb, azonban nem jellemzőek hagyományos ipari területeken, így jelen cikkünkben nem is térünk ki rá bővebben.

Az akkumulátor típusa

Az UPS esetében az akkumulátorokat a berendezések „lényegi elemeinek” tekinthetjük, amelyek kiválasztása jelentős döntési lehetőséget biztosít a megrendelő számára. Az akkumulátorok típusa és minősége közvetlenül befolyásolja a szünetmentes tápegységek árát.

Az árat meghatározza az akkumulátor:

  • kialakításának technológiája;
  • márkája;
  • gyártási módja;
  • a kívánt áthidalási idő.

Technológiát tekintve választhat savas vagy lítium ionos akkumulátort. Előbbi jelentősen olcsóbb, azonban állandó 20-22 fokos hőmérsékleten kell tartani, ami hűtőberendezés telepítését teszi szükségessé.

A lítium ionos akkumulátor egy korszerűbb technológia, ez már nem igényel hűtést, kisebb helyet is foglal, nagyobb energiasűrűséggel rendelkezik, ráadásul kevésbé érzékeny a környezeti tényezőkre.

Élettartama a savas akkumulátorokhoz képest akár 10-15 évvel is hosszabb lehet, ez azonban függ a ciklus számtól és az átlag hőmérséklettől is.

A gyártás módját tekintve az automatizált gyártósoron készült akkumulátorok homogénebb minőséget biztosítanak a manuális módon készített termékekkel szemben, ez a különbség azonban az árban is megmutatkozik.

A telepítés helye és módja

A telepítés helye, annak könnyű vagy éppen nehéz megközelíthetősége lényeges szempont a szünetmentes tápegység árának alakulásában. Nem meglepő, hogy egy több emelet magasan telepített berendezés költségesebb lesz.

Habár a helyszín elérhetőségéről és megközelíthetőségéről a megrendelő gondoskodik, a ki- és betáp kábelek kialakítását igény esetén mi is elvégezzük.

Szünetmentes tápegység telepítése

Egy szünetmentes tápegység lithium-ion akkumulátorának telepítése közben

Szolgáltatások

A tervezés és munkaszervezés során elsődleges célunk, hogy a telepítés és üzembe helyezés a lehető legkevesebb kieséssel járjon az ön vállalkozása számára. Ez azt is jelenti, hogy gyakran munkaidőn kívüli időpontban végezzük el a telepítést, ami magasabb költséget jelent. Szerencsére munkánkat felgyorsíthatja, ha lehetőségünk van a helyszín előzetes felmérésére.

Szakértői tanácsadás a Balmex-től

A Balmex-nél minden esetben az ön igényeinek megismerésével kezdünk, melynek során a teljesítménybeli elvárásokat is feltérképezzük. Biztosítjuk róla, hogy olyan gyártót javaslunk, aki megfelelő háttérrel rendelkezik és konfigurálható eszközöket kínál. Díjmentes ajánlatunkban olyan megoldást javaslunk, amely szem előtt tartja a kívánt hatásfokot, ugyanakkor illeszkedik a költségvetéshez is.

Ügyelünk a gyors megtérülési időre, elsődleges szempont számunkra a fogyasztói igények teljes lefedése. Az általunk tervezett és kivitelezett kisebb beruházások többsége néhány éven belül megtérül.

Amennyiben szeretne az Ön igényeihez illeszkedő egyedi ajánlatot kérni, vegye fel velünk a kapcsolatot. Szakértő kollégáink örömmel segítenek.

Kapcsolódó megoldások

IT és ipari szünetmentes tápegységek (UPS)

Szünet- és zavarmentes tápellátást biztosítanak az általuk táplált berendezések számára, megvédve azokat az áramellátási zavaroktól.

Hálózati szünetmentes áramellátás

A szünetmentes áramellátás feladata, hogy a táplált berendezéseket, folyamatokat szünetmentes, illetve zavarmentes villamos energiával lássa el, ezáltal védve őket a tápoldali zavaroktól.